EGGERS VERMOGENSTESTBANKEN

Meest verkochte landbouwdynamometers in Europa!

EGGERS MAAKT MOTORTECHNIEK MEETBAAR!

Met Eggers vertegenwoordigt Verolub de Europese marktleider in de ontwikkeling en productie van dynamometers voor landbouwmachines en -motoren. Wij zijn uw specialist voor de distributie, installatie en service voor de internationaal bekende en mobiele vermogenstestbanken. Onze producten worden over heel België en Luxemburg gebruikt door erkende landbouwverdelers.

Tal van scholen, onderzoeksinstituten en verdelers van landbouwmachines vertrouwen op dit topmerk. De EGGERS dynamometer staat voor een compleet productassortiment  De technologie is in de loop der jaren ontwikkeld en aangepast aan de eisen van de markt. Bovendien zijn deze toestellen nauwkeurig, gebruiksvriendelijk en duurzaam.

Afhankelijk van het model kunnen wij de dynamometers in verschillende uitvoeringen leveren, namelijk:
 • vaste werkplaatsopstelling (vast frame, vastgeschroefd aan de vloer)
 • zowel verrijdbaar als werkplaatsopstelling
 • op enkelassenaanhangwagen, toegestaan voor wegvervoer en afgedekt met een zeil.
 • op tandemassenaanhangwagen, toegestaan voor wegvervoer in een gesloten container. 

Onze verschillende vermogenstestbanken


PT 170

De dynamometer type PT 170 heeft zijn plaats in kleinere werkplaatsen en is ideaal voor gebruikers die relatief beperkte vermogens wensen te testen. Dit type is verkrijgbaar als een mobiele werkplaatsunit of gemonteerd op het chassis van een aanhangwagen. Het biedt de mogelijkheid om bij volledige belasting motoren van 170 kW te testen en voor de snelle proeven tot 300 kW.
PT 301

De dynamometer type PT 301, het meest verkochte model, is verkrijgbaar in verschillende varianten. Dit biedt de gebruiker de mogelijkheid om de versie te kiezen die het best voldoet aan zijn behoeften.
 • Type 301 MEW is een vaste opstelling. Dit type wordt bevestigd aan de grond in een bepaalde ruimte van de werkplaats die voorzien werd voor vermogentesten en/of als diagnose zone. 
 • Het model PT 301 MEM is de mobiele versie voor de werkplaats, terwijl de PT 301 MES wordt gemonteerd op een enkelasser-aanhanger, toegestaan voor wegvervoer waardoor U ook testen ter plaatse bij uw klanten kunt uitvoeren. 
 • De PT 301 heeft een vermogenrange van 340 kW voor testen bij volledige belasting tot 600 kW bij snelle testen. Dit bereik dekt de overgrote meerderheid van de landbouwtractoren en oogstmachines die momenteel worden verkocht op de Belgische markt.

 

PT 501 G

Dynamometers type PT 1000/3 K/W maken het gamma compleet en zijn een antwoord van Eggers op de steeds groter wordende vermogens in de sector van de landbouwmechanisatie. Deze banken vormen een baanbrekende oplossing om testen uit te voeren op hoogvermogen tractoren en oogstmachines van morgen. Zij dekken vermogens van 510 kW bij volle belasting tot 900 kW voor de snelle proeven.
Dit nieuwe PT 501 G model gekalibreerd worden. De tijd die hiervoor nodig is, is zeer gering en kan door de gebruiker zelf professioneel worden uitgevoerd. Om een hoge ononderbroken lopende lading te bereiken, gebruikt dit nieuwe model een elektrische generator als remmedium, die de geproduceerde stroom naar sterk gedimensioneerde ladingsweerstanden geleidt en deze omzet in gemakkelijk af te voeren warmte.


PT 1000/3

Met de dynamometer PT 501 G zonder tussenliggende transmissie, die onlangs voor het eerst wereldwijd wordt gepresenteerd, is het mogelijk om motoren met een vermogen tot 1000 pk over een onbeperkte periode te meten en het testexemplaar direct na de meting uit volle belasting te stoppen.


GEÏNTERESSEERD ? MAAK HIER UW AFSPRAAK!


powered by Typeform
 • Onderhoudsvrij
 • Eenvoudige bediening
 • Verschillende modellen
 • SOFTWARE-integratie
Laden
Laden