CASTROL MOLUB-ALLOY 860/460-2 ES 190KG

Artikelnummer A16577
Castrol Molub-Alloy 860 ES vetten zijn hoogwaardige multiservice lithiumcomplex vetten op basis van minerale olie met vaste smeermiddelen en een combinatie van roestwerende middelen om bescherming te bieden tegen corrosief industrieel water. Ze zijn ontwikkeld om de levensduur te verlengen van
Dit product kan op dit moment niet worden besteld.
Omschrijving
Castrol Molub-Alloy 860 ES vetten zijn hoogwaardige multiservice lithiumcomplex vetten op basis van minerale olie met vaste smeermiddelen en een combinatie van roestwerende middelen om bescherming te bieden tegen corrosief industrieel water. Ze zijn ontwikkeld om de levensduur te verlengen van lagers in zware toepassingen en bij hogere temperaturen. 

Molub-Alloy 860 ES vetten leveren de gepaste oliefilm bij toepassingen met relatief lage snelheden, zware belastingen en/ of langdurige periodes van hogere temperatuur.

Molub-Alloy 860 ES vetten overtreffen conventionele complexe vetten op het gebied van belastingscapaciteit en anti-slijtage; dit is het resultaat van additieven die synergistisch samenwerken met uniform verdeelde Molub-Alloy zelfsmerende deeltjes. Deze vaste deeltjes bieden het meeste profijt bij lage snelheden of bij zwaarbelaste -of op schokken belaste- lagers. Ze beschermen tevens machineonderdelen die nog niet ingelopen zijn.

Toepassing
Molub-Alloy 860 ES heeft verscheidene mogelijke toepassingen in de primaire productie van staal: in de nabijheid van gietvormen, koppelingen, walsschroeven, continugieterijen. De uitstekende resistentie tegen water maakt het vet uitermate geschikt in de bosbouw en papierindustrie waar er sprake is van wateruitwassing, corrosief proceswater en/ of hogere temperaturen.

Molub-Alloy 860 ES vetten worden succesvol gebruikt in zware industriële toepassingen zoals lagers, bussen, walsrollen en koppelingen. Meer in het bijzonder:
- Molub-Alloy 860/ 220 ES is best te gebruiken bij matige tot zware belasting en snelheden. Temperaturen tot 204°C.
- Molub-Alloy 860/ 460 ES is best te gebruiken bij zware belastingen en lage snelheden. Temperaturen tot 204°C.

Voordelen
- De vaste Molub-Alloy deeltjes reduceren de wrijving aanzienlijk: een gemakkelijker opstart, minder warmteontwikkeling en lager energieverbruik leiden tot een langere levensduur van het lager.
- Uitzonderlijke waterresistentie: de smeerfilm hecht aan het metaaloppervlak in waterige omgeving; ook al betreft dit corrosief en/ of heet proceswater.
- De uitstekende EP- en antislijtage karakteristiek beschermt onderdelen tegen extreme schokken en belastingen en minimaliseert dus de slijtage tot een minimum.
- Dit vet houdt zijn consistentie uitermate lang dankzij een zeer goede mechanische stabiliteit en adhesie. Dit verzekert een langetermijn bescherming en verminderd verbruik doordat de smeerfilm tussen de gesmeerde oppervlakken blijft zitten.
- De thermische /oxidatieve stabiliteit en het hoge druppelpunt verzekeren betrouwbare prestaties in toepassingen bij hogere temperaturen.
- Het smeervet is geformuleerd zodat het voldoet aan lokale milieuwetgevingen: het bevat geen antimoon, barium, lood of zink.
Specificaties
Merk Castrol
Categorie Algemene industrie
Subcategorie Vetten
Viscositeit/Kenmerk NLGI 2
    Laden
    Laden