CASTROL ANVOL WG 46 208L

Artikelnummer A16109
Castrol Anvol WG 46 is een HF-C type water-glycol moeilijk brandbare hydrauliekvloeistof, met additieven tegen slijtage en corrosie. In proeven met hydrauliekpompen blijkt Anvol WG 46 zeer goede bescherming tegen slijtage te geven. Het geeft weinig schuim. Het product blijft vloeibaar bij lage
Dit product kan op dit moment niet worden besteld.
Omschrijving
Castrol Anvol WG 46 is een HF-C type water-glycol moeilijk brandbare hydrauliekvloeistof, met additieven tegen slijtage en corrosie. In proeven met hydrauliekpompen blijkt Anvol WG 46 zeer goede bescherming tegen slijtage te geven. Het geeft weinig schuim. Het product blijft vloeibaar bij lage temperaturen en is stabiel zowel bij gebruik als bij opslag. 

Toepassing
Anvol WG 46 is bedoeld voor gebruik in hydraulische systemen waar, in het geval van lekkage, er een aanzienlijk risico van ontsteking is. Voorbeelden van toepassingen zijn ovendeuren, spuitgietmachines, smederijen en in de mijnbouw. Het kan worden gebruikt in tandwiel- zuiger- en schottenpompen met drukken tot 200 bar.

Net als bij elke water bevattende vloeistof, leidt continue hoge temperatuur tot buitensporige verdamping. Het watergehalte moet regelmatig worden gecontroleerd en eventuele correcties door toevoeging van gedestilleerd of gedeïoniseerd water. Het is ook aanbevolen om de alkaliniteit af- en toe te controleren vanwege de corrosiewering. Het hydraulische systeem ontwerp moet geschikt zijn voor het gebruik van vloeistof op basis van water / glycol. Let op dat afdichtingen, lak, metalen, hydraulische pompen en filters geschikt zijn voor gebruik met Anvol WG 46. Volg een grondige procedure van afzuigen en spoelen bij het converteren van andere vloeistoffen.

Anvol WG 46 is verdraagzaam met de meest gebruikte soorten nitril, neopreen, siliconen, nylon, butyl rubber en fluorpolymeren. Compatibiliteit met specifieke afdichtingen moet gecontroleerd worden voor het omzetten naar Anvol WG 46. Anvol WG 46 voldoet aan de eisen van ISO 12922:2012 Categorie HFC zoals vastgelegd in ISO 6743-4:2001.

Voordelen
  • Beschermt systeemonderdelen tegen slijtage.
  • Moeilijk brandbaar volgens ISO 12922:2012.
  • Laag stolpunt geeft stabiele prestaties binnen het temperatuurgebied -20°C tot 60°C.
Extra Informatie
Verdraagzaamheid van Anvol WG 46 met onderdelen van hydraulische systemen:
Afdichtingen: geschikt zijn Nitril, PTFE, Neopreen, Chloropreen, Silicone, Viton, Nylon, Natuurrubber en Butylrubber.
Filters: De meeste metalen zijn geschikt maar papieren elementen kunnen beschadigen door water, gebruik alleen typen goedgekeurd voor vloeistoffen met veel water.
Lak: De meeste lak zal zacht worden of loslaten door moeilijk brandbare waterglycol. Lak op basis van vinyl en epoxyhars is bestand tegen deze vloeistof. Bij het overzetten van minerale olie naar waterglycol moet men alle lak verwijderen tenzij bekend is dat de lak geschikt is.
Vloeistofonderhoud: gedurende gebruik kan het water verdampen en dit moet men periodiek aanvullen om de juiste viscositeit en overige eigenschappen te behouden. Het watergehalte kan bepaald worden in het laboratorium. Bijvullen uitsluitend met gedistilleerd- of gedeioniseerd water. Het benodigde water langzaam toevoegen aan het werkende systeem zodanig dat het goed mengt.
Gebruikstemperatuur: van -20 tot +60°C. Anvol WG 46 blijft vloeibaar tot ongeveer -50°C. Echter bij lage temperatuur neemt de viscositeit toe en dat beprekt de bruikbaarheid. Wees voorzichtig met temperaturen boven 60°C want dan kan de verdamping toenemen en de moeilijk brandbare eigenschappen afnemen.

Specificaties
Merk Castrol
Categorie Hydraulische vloeistoffen
Viscositeit/Kenmerk 46
Verpakking 208L
    Laden
    Laden