Fleqs Fluid Monitoring

 

 

Door het regelmatig en op geplande tijdstippen uitvoeren van metingen op koelsmeermiddelen zorgen wij ervoor dat er tijdig wordt bijgestuurd om het koelsmeermiddel in goede staat te houden. Zo vermijden we vroegtijdige verversing, verbeteren wij de kwaliteit van de processen en zorgen we ervoor dat operatoren tevreden blijven wat uiteindelijk kostenbesparing met zich meebrengt.

 

Download Brochure

 

Waarom "Fluid Monitoring"?

 

Verlenging van de standtijd

Door het structureel monitoren van de vloeistof en tijdig bijsturen kan de standtijd van het koelsmeermiddel significant worden verlengd. De praktijk en onze ervaring leert ons dat standtijden van gemonitorde baden tot gemiddeld met een factor 2 worden verhoogd. Het vroegtijdig en onnodig verversen van het koelsmeermiddel leidt tot onnodig productgebruik en machine stilstand. Beiden zijn vanuit efficiëntie en kosten standpunt ongewenst.

 

Kostenbesparing op productgebruik

In de praktijk zien wij dat er dikwijls aan een te hoge concentratie wordt nagevuld. Te hoge concentraties aan concentraat in het koelsmeermiddel leidt tot een verhoogde uitsleep aan concentraat (concentraat dat via de spanen en vettige werkstukken wordt afgevoerd). Door het op regelmatige tijdstippen monitoren van het koelsmeermiddel kan tot 30% op productgebruik worden bespaard.

 

Gezonde en veilige arbeidsomstandigheden voor operatoren

Door monitoren van het koelsmeermiddel en het tijdig bijsturen van de juiste parameters, kunnen wij vermijden dat het koelsmeermiddel ongewenste neveneffecten, zoals bv. ongewenste geurhinder en/of huidirritatie veroorzaakt. Tevredenheid van operatoren is immers van primordiaal belang binnen een productieomgeving!

 

Minimale slijtage van gereedschappen en machines.

Een goed geconditioneerd koelsmeermiddel zorgt er voor dat er geen corrosievorming optreedt op machines en werkstukken, vermindert slijtage van de gereedschappen en zorgt er voor dat machines "proper" blijven.

 

Verbetering van de oppervlaktekwaliteit van de werkstukken

Een koelsmeermiddel in goede conditie draagt in belangrijke mate bij aan de afwerkingskwaliteit van de afgewerkte stukken.

 

Flexibilitieit op maat van uw bedrijf

 

Onze Service Engineers zorgen er voor dat uw koelsmeermiddel in goede conditie blijft. Hoe gaat dit in zijn werk?

 

 

Fleqs Fluid Monitoring is beschikbaar in 5 verschillende formules

 

In functie van uw beschikbare mankracht, opvolgingsbehoefte, beoogde resultaat en beschikbaarbudget is er altijd een formule op maat van uw bedrijf:

 

 

 

Fleqs NL

  

Tarieven voor Fleqs Fluid Monitoring worden bepaald aan de hand van het aantal bewerkingscentra en de gekozen formule. Voor meer informatie over Fleqs Fluid Montoring, contacteer onze specialisten op het nummer 013/46.08.00 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Fleqs is een divisie van Verolub, gespecialiseerd smeermiddelenlevrancier en Castrol Authorised Distributor voor België en Luxemburg.

Fleqs is ontstaan vanuit de behoefte en vraag van onze klanten en levert diensten en producten die gerelateerd zijn aan het leveren van smeermiddelen met als uiteindelijk doel de klant nog meer te "ontzorgen". Fleqs wil een toegevoegde waarde en aanvulling leveren aan de professionele gebruiker van smeermiddelen en koelsmeermiddelen.

 

Contacteer ons | Privacy verklaring

Copyright ©2014 verolub.be Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door Cats&Dogs bvba